Thursday, 11 October 2018

ATASI MASALAH PERUT BUNCIT



Tiada siapa suka perut buncit kan. Tetapi ramai kan sekarang yang mengalami perut buncit. Macam susah pula nak hilangkan perut buncit tu. Ada yang kena tegur sebab mengandung pun ada (bagi perempuan). Malu juga kalau ditegur macam tu. Tips paling mudah pakai baju besar konon tak nampak la tapi masih juga nampak bila ditiup angin atau ketika berjalan.




MASALAH PERUT BUNCIT


Jenis perut buncit
Perut menonjol keluar seperti belon adalah disebabkan oleh angin, makan terlalu berlebihan, mengunyah gula-gula getah .

Perut stres membentuk gulungan lembut ke bawah dan depan dan diakibatkan oleh stres yang akan menyebabkan tahap hormon kortisol meningkat. Kekurangan aktiviti fizikal akan menyebabkan kelebihan gula dalam badan disimpan sebagai lemak di bahagian hati.

Penyebab perut jenis buah pir adalah disebabkan hormon estrogen yang dipengaruhi oleh faktor genetik. Ketidakseimbangan hormon seksual, endometriosis dan tumbuhan fibroid juga boleh menyebabkan perut buncit.

Perut ibu adalah perut buncit yang dialami selepas melahirkan anak. Otot-otot perut akan mula menyusut dan menyebabkan perut menonjol. Penyebabnya adalah dinding perut sangat lemah dan tidak mampu menahan organ dalam perut.

Perut wain adalah perut yang menonjol di hadapan sementara tiada perubahan di bahagian tubuh yang lain. Penyebabnya adalah pengambilan makanan karbohidrat dan minuman alkohol yang berlebihan. Lemak yang diperolehi akan berkumpul di bawah lapisan kulit atau di dinding otot perut.



Penyebab perut buncit
Berikut adalah penyebab-penyebab perut buncit:
➤Angin adalah penyebab utama perut buncit. Angin berkumpul di saluran pencernaan apabila makanan tidak tercemar akan dipecahkan atau apabila anda menelan angin semasa makan atau minum air. Ada sesetengah orang yang boleh menelan angin lebih banyak berbanding orang lain jika mereka:
➝makan atau minum air terlalu cepat
➝mengunyah gula-gula getah
➝merokok
➝memakai gigi palsu yang longgar

➤Pengosongan perut yang perlahan di samping pengumpulan angin juga boleh menyebabkan pergerakan angin perlahan dan perut kembung atau buncit. 
➤Merokok selepas makan menjejaskan aktiviti penghadaman.

Berat badan yang semakin meningkat juga antara punca perut buncit. Makanan lemak dan karbohidrat yang berlebihan tanpa senaman yang kerap boleh mengakibatkan obesiti dan penyakit-penyakit kronik seperti penyakit yang berkaitan dengan jantung.

➤Makan pada waktu terlalu malam juga boleh menyumbang kepada perut buncit.

➤Penumbuhan atau kekurangan bakteria dalam saluran gastrousus menjadi penyebab perut buncit. Perubahan motiliti usus boleh menyebabkan pengumpulan angin dalam perut, maka menyebabkan perut buncit.

➤Diet rendah berlemak mungkin mengandungi kalori yang tinggi yang boleh menyebabkan pengumpulan lemak di dalam perut. Pengambilan karbohidrat yang berlebihan terutamanya karbohidrat halus mengakibatkan tahap glukosa darah meningkat yang akan menukar kalori tambahan menjadi tisu lemak.

➤Penyerapan makanan yang kurang juga antara puncanya iaitu tahap pencernaan yang lemah.
➤Pengambilan makanan berlemak.
➤Gula berlebihan.
➤Masalah hormon.



Tips Mengurangkan Perut Buncit
     1.    Kunyah makanan secara perlahan
          2.  Jauhi makanan yang berkarbohidrat tinggi
          3.  Jauhi makanan yang bergoreng
          4.  Jangan makan satu jam sebelum tidur
          5.    Makanlah makanan yang berserat
          6.    Jauhi makan makanan bergaram
          7.    Jauhi makanan dan minuman yang bersoda
          8.    Minum banyak air
          9.    Jangan tidur terlalu lambat
   10.  Kerap bersukan



Alternatif untuk anda yang mencari-cari produk untuk perut kempis secara sihat, halal, semulajadi, selamat dan InshaAllah berkesan ialah Set Perut Buncit Shaklee.



ATASI MASALAH PERUT BUNCIT DENGAN SHAKLEE


Alfalfa Complex – Alkalikan Perut
Alfalfa sangat terkenal untuk mengalkalikan keasidan dalam perut. Perut yang terlalu berasid menyebabkan pencernaan yang tidak efektif.
Makanan susah untuk dihadam. Jadi Alfalfa Complex akan membantu mengempiskan perut menggunaka zat galian yang tidak ada dalam produk lain di pasaran.

Fungsi Alfafa
Mencuci usus bagi membuang toksin
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
Melegakan sembelit
Membuang angin di dalam badan



Lecithin Shaklee – Pemecah Lemak
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Fungsi Lecithin Shaklee
Memecahkan dan membakar lemak
Meringankan Sembelit
Pelarut untuk kolestrol & lemak-lemak lain



Herb- Lax – Detox Usus Selamat
Tablet yang diperbuat 9 jenis herba selamat untuk membersih usus dengan lembut.
Herb- Lax akan membantu mengempiskan perut buncit dengan meningkatkan proses pencernaan ke tahap yang terbaik.

Herb- Lax juga akan mencuci kerak- kerak pada lapisan kolon supaya zat- zat yang baik dapat diserap. Ia juga akan membuang toksik dan sisa lain seperti lemak yang menyebabkan perut buncit.

Fungsi Herb Lax Shaklee
Membersihkan najis yang tersekat
Merangsang usus mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
Mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus
Mengempiskan perut buncit
Membantu memejalkan otot perut
Mengawal berat badan
Membantu mengurangkan jeragat
Mengurangkan masalah bau badan



Omega Guard – Optimumkan Metabolisma
Produk yang sangat popular untuk kuruskan badan. Yang paling menarik, selepas anda ambil Omega Guard, kesan paling awal bagi ramai pengguna ialah mereka rasa pinggang mereka mengecil.
Tugas utama Omega Guard ialah membakar lemak tersimpan di perut. Caranya dengan menaikkan metabolisma tubuh.
Jadi, lebih banyak lemak tersimpan akan diuraikan menjadi tenaga. Selebihnya akan keluar melalui najis.

Dalam proses mengempiskan perut, Omega Guard juga akan mengaktifkan hormon untuk membakar lemak lebih lama dari kebiasaan.

Fungsi Omega Guard
Membantu mengurangkan dan membuang lemak-lemak degil daripada dalam badan
Kandungan Omega 3 mengawal pelbagai jenis hormon di dalam badan, termasuklah hormon LEPTIN, yang berfungsi mengawal selera makan
Membantu mengawal rasa lapardengan menstabilkan paras gula dalam darah
Perbandingan Lecithin dan Omega Guard?
Omega Guard boleh di ibaratkan seperti kereta BMW lebih cepat membakar lemak, sesuai dengan harganya manakala Lecithin seperti kereta Viva tetapi fungsinya tetap sama membakar lemak biarpun agak perlahan tetapi tetap efektif dengan penggunaan konsisten. InshaAllah.
Andai bergabung, ianya akan menghasilkan kesan yang lebih optimum.


TESTIMONI : 


DULU BOROI KINI KEMPIS

MAKAN HERBLAX PERUT KEMPIS

PERUT MAKIN KEMPIS, INCI BERKURANG

SEJAK AMALKAN OMEGA DAPAT BENTUK ASAL YANG DULU SEMULA


RAMAI YANG PERASAN MAKIN KURUS LEPAS AMALKAN PRODUK KURUS SHAKLEE



PERUT TAK BUNCIT, MEMBUANG MAKIN LAWAS



Mempunyai perut buncit tentu akan membuat penampilan menjadi kurang menarik dan kurang keyakinan diri seseorang. Selain itu, perut buncit juga merupakan tanda awal penyakit.



PERUT BUNCIT TANDA AWAL PENYAKIT



Nak membuat tempahan ??

Saya mengenyorkan anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja ESELL   dan ikut arahan yang diberikan.

ESELL






Artikel menarik : YOUTH RESTORING EYE TREATMENT ; SET KESUBURAN UNTUK HAMIL ; ATASI BADAN SELALU PENAT DAN KURANG BERTENAGA ; ATASI ANAK KURANG SELERA MAKAN ; SIMPTON FAKTOR DAN ATASI SAKIT BATU KARANG ; CEGAH GASTRIK DAN TIPS KAWAL GASTRIK ; CARA BERKESAN UNTUK RENDAHKAN PARAS KOLESTROL




SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 1256201
SHIDA ABU BAKAR
Contact No : 014-844 0163
Email : hasidaabubakar07@gmail.com
Facebook : Hasida Abu Bakar

POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA
*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment

Apa Itu Resveratrol

Resveratrol adalah sebahagian daripada bahan semulajadi yang dikenali sebagai polifenol. Ia banyak ditemui di dalam tumbuh-tumbuhan termasu...