Friday, 2 November 2018

GOUT DAN RAWATAN BAGI HILANGKAN SAKIT


Gout adalah sejenis arthritis yang biasa yang menyebabkan kesakitan, bengkak, dan kekejangan dalam sendi. Ia biasanya menjejaskan sendi-sendi. 

Gout adalah sejenis arthritis yang disebabkan oleh mendapan asid urik berlebihan dalam aliran darah. Serangan gout boleh datang dengan cepat dan berlaku tanpa amaran . 


GOUT

Ini adalah bentuk artritis keradangan yang paling biasa pada lelaki, dan walaupun ia lebih cenderung untuk mempengaruhi lelaki, wanita menjadi lebih mudah terdedah kepadanya selepas menopause.

Tanpa rawatan, serangan gout akan menjadi paling teruk antara 12 dan 24 jam selepas ia bermula. Seseorang juga boleh untuk pulih dalam masa 1 hingga 2 minggu tanpa rawatan.

Gout disebabkan oleh lebihan asid urik dalam darah, atau hiperkuremia. Asid urik dihasilkan dalam tubuh semasa pecahan purin - sebatian kimia yang terdapat dalam jumlah yang tinggi dalam makanan tertentu seperti daging, ayam, dan makanan laut.


FAKTOR GOUTFaktor-Faktor Risiko

Umur dan jantina
Lelaki menghasilkan lebih banyak asid urik daripada wanita, walaupun tahap asid urik wanita mendekati lelaki selepas menopaus.

Genetik 
Sejarah keluarga gout meningkatkan kemungkinan keadaan berkembang.

Gaya hidup
Pengambilan alkohol mengganggu penyingkiran asid urik dari badan. Makan diet purin tinggi juga meningkatkan jumlah asid urik dalam badan.


Berat 
Berat badan berlebihan meningkatkan risiko gout kerana terdapat lebih banyak perputaran tisu badan, yang bermakna lebih banyak pengeluaran asid urik sebagai produk sisa metabolik. 


Apakah Yang Berlaku Sekiranya PENYAKIT GOUT ini dibiarkan berlarutan??Serangan sakit sendi yang berulang kali boleh mengakibatkan kerosakan sendi dan menjejaskan fungsinya. Mendapan urik asid yang berlebihan akan membentuk “tophi” di jari,siku,tangan termasuk cuping telinga. 

Mendapan urik asid di buah pinggang yang membentuk batu karang boleh meningkatkan risiko jangkitan kuman dan kegagalan buah pinggang. Oleh itu pesakit Gout di nasihatkan agar mendapatkan rawatan awal untuk mengelakkan komplikasi ini.

Bagaimana Set Gout Shaklee ini dapat menyelesaikan masalah gout anda??.. Mari saya terangkan serba ringkas setiap fungsi vitamin yang terkandung dalam Set Gout Shaklee.
SET GOUT

VIVIX 
Melindungi DNA, memperbaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalam genetik, menggalakkan pembentukan mitochindra didalam sel, melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel

ALFAFA
Tujuan pengambilan Alfalfa adalah berfungsi untuk detoks bagi membuang toksin dalam badan secara semulajadi dan selamat dan dapat menyingkarkan asid urik dalam darah.

OMEGA GUARD 
Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) 
merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit

PERFORMANCE DRINK 
Minuman ini bertujuan untuk memelihara dan mengekalkan keseimbangan kandungan air dalam badan anda supaya tidak berlaku dehidrasi. Performance Drink ini dapat menggantikan air yang hilang ini kerana pesakit gout perlu lebih kerap kencing bagi menyingkirkan asid urik.


TESTIMONI


DULU AMBIL PAINKILLER SETIAP HARI UNTUK GOUT, KINI TIDAK LAGI


SYUKUR TIADA LAGI GOUT DATANG

KAKI AYAH DAH SELESA UNTUK BERGERAK

TIADA LAGI GOUT, BENGKAK


SAKIT KAKI PULIH, TIADA LAGI TONGKAT

KEBAS-KEBAS DAN KURANG SAKIT LUTUT

Saya mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja  ESELL dan ikut arahan yang diberikan.

ESELLSHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 1256201
SHIDA ABU BAKAR
Contact No : 014-844 0163
Email : hasidaabubakar07@gmail.com
Facebook : Hasida Abu Bakar

POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA
*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.


No comments:

Post a Comment

FREE MEMBERSHIP, FREE POSTAGE, CASH BONUS

Tips Beli Vivix Shaklee Murah Tahukah anda ada cara untuk dapatkan Vivix Shaklee dengan harga yang murah. VIVIX SHAKLEE Ok...