Tuesday, 30 May 2017

Vivix Kurangkan Ketagihan Merokok

Vivix Untuk Perokok Tegar Kurangkan Rasa Ketagihan Merokok
Perokok boleh dilihat dimana-mana sahaja kita berada dan direkodkan ketagihan merokok juga meningkat di negara kita.Kini pelajar yang memakai pakaian sekolah atau wanita berkerjaya turut di lihat menghisap rokok di tempat-tempat awam.Kalau asap rokok boleh ditelan oleh mereka,pasti kita tidak berasa rungsing sekali.
Namun bahaya mereka yang menghidu asap rokok adalah dua kali ganda berbanding mereka yang merokok.Itulah sebab mengapa kerajaan melarang merokok di tempat awam seperti di pasaraya,restoren dan juga dalam bas.Cuma ada segelintir yang engkar dengan arahan tersebut tanpa memperdulikan orang di sekeliling mereka.
Langkah kerajaan dengan meletakkan penyakit di kotak rokok juga dilihat tidak berjaya mengurangkan bilangan perokok.Bahkan semakin meningkat pula sehingga kerajaan telah meningkatkan harga sekotak rokok.
Apabila harga rokok naik,maka ia akan turut mempengaruhi perbelanjaan keluarga anda.Boleh dikatakan seorang perokok tegar boleh menghabiskan sekotak rokok dalam masa sehari sahaja.Jika sekotak berharga RM10,maka sebulan mereka terpaksa berbelanja RM300 untuk sebulan.
Jika dalam setahun jumlah perbelanjaannya adalah sekitar RM3600.Wang yang banyak itu boleh digunakan untuk membawa keluarga bercuti di tempat yang menarik dalam dan luar negara.Jika di nasihat boleh pula di tanya adakah kita mempunyai wang sebanyak RM3000 disebabkan kita tidak merokok.Pasti juga berasa geram kerana kita yang memikirkan kesihatan mereka dan juga diri kita.

Punca Kepada Ketagihan Merokok

Mereka yang merokok dari usia muda adalah susah sekali untuk berhenti.Ini kerana kandungaan rokok tersebut telah sebati dalam diri mereka.Dari situ anda harus sedar bahawa,seorang perokok tidak boleh berhenti secara mengejut.
Stress disebabkan masalah kerja boleh menyebabkan seorang itu akan kerap merokok.Apabila merokok mereka akan khayal seketika dan melupakan masalah tersebut.
Kecewa dalam perhubungan boleh juga menyebabkan seorang itu mula merokok.Ada yang pada mulanya tidak merokok apabila putus cinta mengambil rokok untuk lari dari memikirkan masalah tersebut.

Cara Merawat ketagihan Merokok

Berpuasa dapat mengurangkan keinginan seseorang untuk merokok.Jangan bimbang kerana mana-mana perokok boleh sahaja berhenti disiang hari pada bulan Ramadhan.Ini menunjukkan bahawa minda dapat mengawal nafsu seorang perokok.
Bagi anak yang masih belajar,anda perlu mengetahui aktiviti mereka.Selalu bertanya ke mana mereka pergi dan melihat apa yang ada di dalam beg sekolah mereka.Jika melihat mereka merokok,hadkan pemberian wang saku untuk ke sekolah.
Chewing gum atau kacang dan kuaci membantu mengurangkan keinginan untuk merokok.
Perkara yang penting adalah minda yang boleh mengubah hidup seseorang.Bagi yang ingin berhenti dari merokok haruslah mempunyai minda yang kuat.Cara untuk mengawal minda adalah tidak terdedah dengan kawasan yang terdedah dengan asap rokok.Atau tidak meletakkan abu rokok,pemetik api dan juga kotak rokok dekat dengan diri kita.Apabila jauh,kita akan berasa malas untuk merokok dan seterusnya menghalang keinginan untuk merokok.
Akibat ketagihan merokok,banyak zat-zat yang penting telah musnah dalam badan.Cara untuk mengembalikan semula zat tersebut adalah mengambil suplemen yang baik untuk mengekalkan kesihatan seorang perokok.Suplemen juga dapat mempengaruhi keinginan untuk mereka merokok.

Cadangan Suplemen Untuk Mengurangkan Ketagihan Merokok
Apabila seorang itu merokok,sel dalam badan mereka akan rosak dan menyebabkan penyakit seperti jantung,barah paru-paru,kecacatan pada janin dan penyakit berbahaya yang lain.Apabila diserang penyakit tersebut,kos merawatnya adalah mahal dan terpaksa untuk bergantung dengan ubat dan pemeriksaan selalu.

Jadi anda perlu mencegahnya sebelum terlambat.Vivix untuk perokok memperbaiki sel dalaman .Vivix Shaklee juga dapat mengurangkan keinginan untuk mereka merokok kembali kerana ketagihan merokok telah berkurangan.
Nak try... Boleh je klik ini ESELL . Pembayaran boleh dibuat menggunakan Debit Card atau Credit Card.


            PERUNDING VITAMIN ANDA
                    SHIDA ABU BAKAR

          Shaklee Independent Distributor
                          Id No : 1256201
                 Contact No : 014-844 0163
                 http://shidaabubakar.wasap.my
     Email : hasidaabubakar07@gmail.com
          Facebook : Hasida Abu Bakar


       POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA


*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi

**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment

FREE MEMBERSHIP, FREE POSTAGE, CASH BONUS

Tips Beli Vivix Shaklee Murah Tahukah anda ada cara untuk dapatkan Vivix Shaklee dengan harga yang murah. VIVIX SHAKLEE Ok...