Wednesday, 29 August 2018

ATASI KEPUTIHAN YANG MENJADI MASALAH WANITA



Keputihan



Apa Itu Keputihan?

Keputihan atau lelehan lendir yang keluar dari faraj ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara seorang wanita dengan yang lain.  Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.


Sama juga jika keputihan bersifat berlendir dan tidak berbeku seperti basi atau berubah berbau hanyir, atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.


Masalah Keputihan merupakan masalah yang sering berlaku dan dialami oleh hampir kesemua wanita. Ada yang menghadapi masalah keputihan biasa dan ada juga menghadapi masalah keputihan yang agak teruk. Ia bukan sahaja dialami oleh wanita yang sudah berkahwin tetapi juga turut dialami oleh wanita bujang



Masalah Keputihan



Punca Keputihan Terjadi

Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.
Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.
Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya juga boleh menambahkan lagi keputihan yang dialaminya.

Keadaan stres mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.
Begitu juga dengan penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.
Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.

Setiap satu jangkitan mempunyai sifat lendiran dan bauan tertentu. Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah cuma lendiran faraj biasa dan bukannya disebabkan oleh jangkitan.

Selain dirawat dengan petua tradisional, keputihan juga boleh dirawat melalui pengambilan makanan tambahan seperti Set Keputihan di bawah ni...!  Yerlah ada sesetengah orang lebih selesa rawatan yang jenis makan2 ni.. tak nak yg cuci2 dsb kan... kira alternatif lain lah ni selain cara tradisional...




Set Keputihan Shaklee


Bagaimana suplemen Shaklee ni bertindak?


Alfalfa Complex
Mencuci hati, darah dan usus - Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.

Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.



Garlic Complex
Antibiotik semulajadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

Menghalang alergi - hidung sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.

Mempertingkatkan sistem penghadaman - kembung perut, gastrik, ketidakhadaman, malah mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik.

Menstabilkan glukos di dalam tubuh
Menurunkan kolesterol
Menurunkan darah tinggi
Detoksifikasi



GLA Complex
Mengeluarkan virus, meningkatkan stamina
Menstabilkan hormon dengan mengawal selia estrogen dan testosteron
Meningkatkan sistem imun tubuh

Mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, kurap, tinea, memperbaiki bintik penuaan
Meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis

Menghalang komplikasi diabetes dengan merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.  Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.



TESTIMONI


Keputihan Hilang, Atasi Sembelit, Perut Makin Kempis

Jangan Pandang Ringan Keputihan, Boleh Sebabkan Kemandulan,Keguguran,Kematian Bayi, Pendarahan dan Kesakitan

Untuk Milkbooster Tapi Keputihan Pun Hilang Juga, Mudah Membuang

Bila Bersama Seperti Pengantin Baru, Bantu Hasilkan Susu Badan, Keputihan, Untuk Detoks

Keputihan Hilang


TAPI... Alfalfa dan GLA Complex tak boleh diambil oleh ibu hamil ye... kalau ibu hamil ada masalah keputihan, saya highly recommended Garlic Complex... boleh dapat manfaat lain juga dari Garlic Complex ni selain untuk keputihan...

Nasihat saya sekiranya anda mengalami masalah keputihan, janganlah lengah-lengah sampai melarat... Risau dapat penyakit yang lagi bahaya...jangan malu sekiranya ia untuk kesihatan diri kita sendiri... 


BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

BERMINAT NAK BELI SET KEPUTIHAN DAN PRODUK-PRODUK SHAKLEE YANG LAIN ? BOLEH KLIK ESELL
HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT


SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 1256201
SHIDA ABU BAKAR
Contact No : 014-844 0163

Email : hasidaabubakar07@gmail.com
Facebook : Hasida Abu Bakar


POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA
*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.




No comments:

Post a Comment

Apa Itu Resveratrol

Resveratrol adalah sebahagian daripada bahan semulajadi yang dikenali sebagai polifenol. Ia banyak ditemui di dalam tumbuh-tumbuhan termasu...